Tanışma toplantımız düzenlendi
1997 yılında başvurusu yapılan ve 1998 yılında hayata geçen Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı uzun bir aradan sonra yeni başkan Yüksel Ayaz öncülüğünde tanışma toplantısı yapıldı. Toplantıya Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yapılan toplantıda yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Başkan Ayaz, vakıf olarak yapılacak çalışmaları ve projeleri anlattı.
Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz toplantıda yaptığı konuşmada, “Vakıfta benimle beraber olduğunuz ve bu güzel oluşuma destek verdiğiniz için tüm yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Daha öncesinde de birçok sivil toplum veya spor dalında yöneticilik yaptım fakat vakıf başkanlık yapmadım. Sizlerin ve Yomralı hemşerimizin desteği ile hep birlikte üstesinden geliriz inşallah. Size kısaca kendimi de tanıtmak isterim. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunuyum ve İnşaat Yüksek Mühendisiyim. Yomra Özdil’de doğdum, büyüdüm. 18 yaşına kadar Özdil’de okudum ve üniversite öğrenimi ile merkeze taşındık. Özel sektörde İnşaat işi yapıyorum. 2013 yılından beri şirket merkezim Kaşüstü’ndedir. Evli ve 2 çocuk babasıyım“ dedi.
VAKIF MERKEZİ YAPILACAK
Başkan Yüksel Ayaz, “Bir vakıfın yapması gerekenleri, bir vakıf ile yapılabileceği düşünülen işleri, elimizden geldiğince yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Vakıf içerisinde neler olabilir, Yomra’ya ya da Yomralı vatandaşlarımıza nasıl dokunabiliriz? Düşüncesiyle devam edeceğiz. Özellikle Trabzon içerisinde veya başka illerde olan kültürel faaliyetlerin Yomra’da da yapılmasına katkı sağlayacağız. Bu süreçte bana destek vereceğinize eminim. Vakıf olarak öncelikli düşüncemiz bir merkezimizin olması gerektiği yönünde. Bununla ilgili Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık’la görüştük, Hürriyet Parkı içerisinde bir alana kiralama yapılabilirse taş bina düşünüyoruz. Bu alana taş bir vakıf binası kazandırmak istiyoruz. Kısa sürede inşasını bitirip sonraki toplantılarımızı burada gerçekleştirmek istiyoruz.
PROJELERİ ANLATTI
Sadece insanlara yardım faaliyetlerinin olduğu bir vakıf olarak düşünülmemesi gerekmekte. Daha çok kültürel faaliyetlerin olduğu birlik ve beraberlik içerisinde neler yapılabilir diye düşünüp o şekilde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yomralılar ile birlikte Yomra’nın eksiklerine nasıl dokunabiliriz ya da Yomra’nın değerlerine nasıl değer katabiliriz? Diye düşünüp belirli çalışmalar yapacağız. . Bu çalışmalarımızın içinde İhtiyaçlı tüm hemşehrilerimize maddi ve manevi olarak hizmet edip destek olacağız. Vakfımızın imkanları ölçüsünde okul ve okullara araç gereç temin etmek, başarılı ve muhtaç öğrencilerimize ayni ve nakdi yardım yapmak, İlçemizin turizme dönük gelişmesinde ve tanıtımında projeler geliştirmek, ilçemizde tüm spor branşlarına destek olmak ve yeni spor kompleksleri açılmasına öncülük etmek gibi projelerimiz var.
3 KURULDAN OLUŞTU
Yomra Vakfı ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Vakıf 1997 yılında kurulumu için başvurulmuş ve 1998 yılının 3. Ayında kurulum gerçekleştirilmiş. İlk başkanı Rahmi Boran’dır. Onların kurup, yönetip bugünlere getirdiği vakfı bizde elimizden geldiği kadar daha ileriye nasıl taşıyabiliriz? Diye düşünüp, çalışacağız. Şu anda yönetim kurulumuz tüzük çerçevesi içerisinde 3 kuruldan oluştu.
Yönetim kurulumuz 11 asıl 5 yedek üye, Denetim Kurulumuz 6 üye, disiplin kurulumuz da 5 üye arkadaşımız görev yapacaktır. Şu anda toplam üye sayımız ise 114 kişidir.
SAYIM ADANUR: VAKIF İŞİ CİDDİ BİR İŞTİR
Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı eski başkanı Sayım Adanur ise ‘Çok yıl oldu bir araya gelemedik. Pandemi nedeniyle bu şekilde toplantıları hepimiz özledik. Vakıf işi hem zaman hem maddi açıdan kendinden verebilecek ciddi bir iştir. Bunun için hepimiz destek vermeliyiz ki o kadar başarılı olsun. Her ilçenin derneği veya vakfı olmalı. Özellikle dernek anlamında Çaykaralılar, Oflular birbirine sahip çıkıyor. Biz de Yomralılar olarak bu konudaki eksiğimizi giderme noktasında birbirimize destek olacağız. Yüksel başkana yardım edeceğiz. Şimdiden başarılar diliyorum. ‘ dedi.
KAYMAKAM ÖZTABAK: GÜZEL İŞLER ÇIKACIĞINA İNANIYORUM
Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yaklaşık 15 aydır Yomra’da bu güzide ilçede görev yapmaktayım. Buraya atandığımda ilk sorduğum şey ilçede vakıf veya vakıf faaliyetlerinin olup olmamasıydı. Yomra Vakfı’nın olduğunu fakat faal olmadığının bilgisi verilmişti. Açıkçası bu duruma biraz şaşırmıştım. Ben Ardeşenliyim orası Yomra ölçekli olmamasına rağmen derneğimiz yoğun biçimde çalışıyor. Vakıf önemli çünkü günümüzde yönetim diye bir kavram var. Mülki irade ile ya da belediye başkanıyla değil tüm paydaşlarla beraber sivil toplum örgütleri ile derneklerle, vakıflarla yürütülecek bir şey. Bu noktada vakıfların bizim yükümüzü de hafifleteceğini düşünenlerdenim. Devletin ulaşamadığı noktalarda vakıflar aracılığıyla dokunabileceğiz. Bu yöndeki çalışmaları çok değerli buluyorum. İkinci önemli noktası birlik ve beraberlik sağlaması. Bu masanın etrafında toplanmış olmamız bile çok güzel bir olay. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu noktada bir şeye daha değinmek istiyorum. Türkiye’ de bir şeyi yapmak kolaydır. Fakat sürdürebilir olmak daha zordur. Bu iradeyi gösterebilmek önemli olan. Bu vakıftan güzel işlerin çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
ADANUR: HAYAL ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur da toplantıda görüşlerini dile getirdi. Adanur, “Vakfın güçlü bir vakıf olmasını istiyoruz ve bunun için çalışacağız. Kafamdaki şey bu vakfın 50 yıl sonra bile istikrarlı biçimde devam edebilmesi. Böyle bir dizayn oluşturmamız ve bu şekilde temel atmamız gerekir. En önem verdiğimiz şey vakfın herhangi bir siyasi kanala düşmeden her kesimin destek vereceği şekilde devam etmesi. Sonrasında istikrarlı biçimde iradeyle devam edilmesi gerekir. Türkiye’de irade olduğu sürece yapılamayacak bir şey yoktur. Hayal ettiğimiz her şeyi yapabiliriz yeter ki irade olsun” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE BAŞKANI BIYIK: GEÇMİŞTEN GELECEĞE GÜZEL BİR KÖPRÜ OLDU
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise, “Vakfın yaşaması için uzun süredir eski başkanımızla birlikte istişarelerimiz oldu. Genel sekreterimizin çok büyük desteği oldu. Uzun süredir üzerinde çalışmış olduğumuz çalışmanın neticesinde bugün burada bulunmuş olmak bizim için çok değerlidir. Özellikle vakfın sürdürülebilirliği konusunda vakıflar genel müdürlüğünün bize yol gösterici olması bu süreci hızlı biçimde tamamlamamıza vesile olmuştur. Yomra Vakfı genç jenerasyonla birlikte isminden sıkça söz ettirecektir. Vakıf geçmişten geleceğe güzel bir köprü oldu. Yomra vakıf konusunda bazı ilçelerin gerisinde kaldı fakat artık bir adım öne geçme zamanı geldi. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.
Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyeleri tek tek kendilerini tanıttı. Daha sonra yakın zamanda tekrar geniş kapsamlı ve projeleri görüşmek üzere toplantı kararı alarak, tanışma ve kaynaşma sohbeti yapıldı.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
Yüksel Ayaz (Başkan),
Ahmet Adanur, Eyüp Ergan, İsmet Çalık, Murat Seymen, Abdulkadir Bektaş, Özge Atmaca, Gökmen İskender, Şaban Baydar, Sadık Sezgin, Salim İskender, Hüseyin Ay, Nida Örgün, Ali Paşa Can, Selda Aydın, Adem Hatipoğlu, Sayim Adanur, Faruk Boran, Nagihan Ayas, Turgay Örgün, Sinan Uygur, Kemal Kılıç, Adnan Bıyıklıoğlu, Süleyman Türedi, İsmail Hakkı Kaplan, Necati Özcan.